Testat: Voddler (det lagliga filmalternativet på nätet)

Fick äntligen en invite till Voddler.

Jag tycker att tekniken är fantastisk. Man har tagit vissa delar av piraternas teknik att snabbt förmedla filmer och bakat in detta i en laglig delvis reklamfinansierad applikation. Jag säger delvis eftersom vissa filmer faktiskt kostar pengar här.

Men å andra sidan kostar de inte så mycket att se på. Hittade någon film för det facila priset av 27 kr. Lite billigare än i videoaffären, men å andra sidan så slipper de alla omkostnader med att bränna filmen på en dvd och förpacka den i en plastbox tillsammans med en ettikett, samt hyra och löner. Så jag tycker nog att priset borde ligga på en 10 kr eller sisådär.

 

Själva urvalet gör man ganska lätt genom att enbart använda piltangenterna samt enter tangenten. Men varför inte lägga in musen också ? Känns dumt att sitta på en dator och inte kunna använda detta fenomenala hjälpmedel ?

Tyvärr visas bara dvd omslaget, ingen som helst information om vad filmen handlar om, eller ursprungsland. Så man måste liksom skriva upp vad filmen heter och söka på annat sätt tex imdb.com eller ännu hellre det eminenta svenska alternativet Filmdelta.se. Eller varför inte det bästa Tankafett.com ? Man behöver ju inte ladda ner filmerna därifrån, bara läsa om dem där.

 

När man väl lärt sig att navigera i Voddler med hjälp av tangentbordet så inser man snart att det inte finns så mycket filmer ännu. de som finns är tyvärr mycket lågt rankade filmer som man egentligen inte vill se. Detta kommer säkert att bli mycket bättre med tiden när fler filmbolag ansluter sig. det nuvarande menysystemet kommer då att bli helt omöjligt att navigera med. Redan Nu när filmurvalet knappt täcker en skärmbild är det svårt att få en överblick på vad som finns. Eller på vilka filmer man redan tittat på.

 

Som jag ser det så är Voddler ett fantastiskt steg i rätt riktning mot en symbios mellan de väl fungerande och oerhört lättilgängliga olagliga alternativen med filmbranchens faktiska behov av att få in pengar på vad de producerar. Men tyvärr så räcker det ändå inte ända fram. Dvs filmurvalet på de olagliga siterna är så oändligt mycket större, Navigeringen, sökmöjligheterna och överblicken så mycket bättre att jag faktiskt undrar om Voddler kommer att sänka den olagliga nerladdningen ? Inte på ett tag i alla fall.

 

Vad som behöver förbättras i voddler är följande:

1: Filmurvalet måste bli enormt mycket större eller att man lyckas få in nyare titlar.

2: Navigeringen måste bli enklare. Lägg till mus- stöd.

3: Överblicken måste bli bättre.

4: Man önskar gärna lite information om vad filmen handlar om

5: Varför inte låta användarna bedömma och resencera filmerna ? Lätt läsbart och sökbart i Voddlers klientprogram.

6: Man måste ge ut ett Voddler Api så att Voddler kan inbäddas i populära mediaspelare såsom Popcorn Hour etc.

7: Priset på betalfilmer måste gå ner till ca 10-20 kr.

 

Men oerhört intressant är det med detta nya sätt att se film lagligt och bekvämt. Jag är helt övertygad om att Voddler kommer att bli ett bra alternativ att se film hemma på ett lätt sätt.

 

 

Add your comment

Your name:
Your email:
Rubrik:
Comment:
bloggar