20090720 Spökerier och tokerier

Som jag tidigare sagt så hyr vi församlingshemmet vid buttle kyrka. precis bredvid kyrkogården.

Vi har tidigare år på natten hört fotsteg i trappan som går ner, men aldrig någonsin upp igen.

(Spöket i trappan)

I år började tokerierna närmare midnatt. Bengt hör en bil som parkerar utanför.

Ut stiger två ynglingar som snabbt springer fram till en av blomkrukorna vid ingången till kyrkan och försöker släpa iväg denna.

IMG_0271

Bengt skrämde dem genom att starta sin bil. Då sprang de genast tillbaka till sin bil och försvann med en rivstart.

En halvtimme senare kom nästa bil. Ut stiger en dam med en liten ful hund och går en runda på kyrogården. Lite udda tid att rasta hunden. Platsen är också lite annorlunda. Men som sagt alla har vi ju våra hemliga laster.

Efter damen med hunden så vill alla ungdomarna kunna sms'a med sina telefoner. Varför man nu vill göra detta efter midnatt ?  Och den enda plats i Buttle som mobiler fungerar är under det stora trädet på gräsmattan vid kyrktornet. Det finns en magisk plats där på en kvadratmeter där man får full täckning.

Alltså följer jag dem ut , alla är ju lite skrajsna efter blomstertjuvarna.

När vi då står där så hör vi ett rejält brakande. Låter ungefär som en dinosaurie som springer genom buskarna. En rejält stot trädgren rasar ner från trädet vi står under och slår ner i gräsmattan 3 meter ifrån oss. Alla blir vi rädda och springer in och låser dörren. Hadde den trädgrenen träffat någon så hadde det varit katastrof. Hålet i gräsmattan var riktigt djupt.

När jag en halvtimme senare skulle hjälpa till att plocka in madrasser från ett tält så hörde flera av ungdommarna som stod i dörren hur någon sprang efter mig och hoppade i en vattenpöl. Där stannade ljuden av fotsteg. Men de såg ingen.

Vi var alla uppskakade efter detta, så värst mycket sömn blev det nog inte för någon denna natt.

Ulf som sov precis mellan köket och sovrummet i ett litet prång bredvid trappan utryckte det så här: "Jag kunde lika bra ha sovit i transithallen på en stor flygplats".

IMG_0239

Eftersom jag snarkar så förbannat så sov jag i hallen precis vid ytterdörren.

Jag vaknade varannan timme av att någon stampade på min luftmadrass. Varje gång studsade jag rejält.

Detta fick senare sin förklaring. Alla vi som hadde köpt Rustas billiga luftmadrasser hadde samma uplevelser. De liksom klistrade fast sig i golvet som en sugpropp. När sedan detta lossnade efter några timmar , kändes det som om man blev utskjuten av en slangbella.

Med andra ord så var vi alla som ett gäng skolungar på kollo.

Senast uppdaterad (2009-07-27 09:06)

 

Add your comment

Your name:
Your email:
Rubrik:
Comment:
bloggar