En ledig dag

Idag har vi varit på Lidl i Tomelilla.

Sedan köpte vi bromsbackar till Volvon på Bilbengtsson.

Sen åkte vi på utfärd till Orelundsgårdsbutik i Kivik och köpte Tomater. Världens bästa tomater.

Försökte komma in på kiviksmusteri men var helt fullt med bilar på parkeringen.

Körde förbi Gärsnäs Slott och kom överens om att inte glömma att lämna in en Harry på Lördag.

Tittade in i affären MC4YOU i Gärsnäs och drägglade över de kinesiska kopiorna på gamla goda mc modeller. Fick lyssna på motorljudet och insåg att kineser nog inte samma öron som  jag.

Ljudet är ju halva upplevelsen med en MC. Kineserna hadde kopierat allt förutom ljudet. Men de var oerhört billiga. Ett besök här rekomenderas.

Kom på att jag ju faktiskt har en gammal huskvarna 256A Militärmc i stallet.

Måste få denna att fungera.

14:00 Åkte till lanthandeln i Vitaby. Lustig affär med roliga saker. Köpte ett fantastiskt dinkelbröd från ett minibageri i Östra Vemerlöv. Samt en oerhört skarp brödkniv.För 10kr. Denna kniv var en riktig kock kniv.Och den fanns i 10kr's marknaden. Fantastiskt.

15:10 Får panik. Måste ha reservdelar till min egen MC. Kör till veteranmc handlaren i Lövestad (Bertil Nordbeck).Fantastisk människa och oerhört rolig affär.

Han hittade en kedja som passade. Köpte även ett tändstift och en brytarfil.

Försökte hjälpa till med att lösa ett problem som han just då hadde med en fransk generator och laddningsregulator till en Triumph. Insåg att en Triumph och en röntgengenerator ser väldigt olika ut inuti.

Bäst att schappa innan man förstör något värdefullt.

Insåg också att om man försöker byta ut det engelska lukas systemet mot ett franskt dito, så bytar man helt enkelt problem från en världsdel till en annan.

17:00-21:00 Försöker att ta loss mitt svänghjul. Kassa avdragare.Får ge upp. Undrar om svänghjulet skall gå att flytta i sidled 2mm? Hur fan har denna motorcykel överhuvudtaget gått att köra ?

mc1

21:30 tar en dusch

22:00 Våra mycket trevliga gäster från Göteborg anländer.

 

Senast uppdaterad (2009-05-23 22:52)

 

Add your comment

Your name:
Your email:
Rubrik:
Comment:
bloggar