20090227 Dagbok från en kurs i Holland

Sista dagen. Fantastiskt.
Vad skall vi göra för något roligt idag ????
Visar sig att vi skall till Philips utställningshall för all deras nuvarande utrustning. (Och en del gammal)
Man kan se det som en utställning från forntiden 1895- till framtiden 2010.
Eftersom jag hatar alla föreläsningar i grupp så kunde jag inte stå still tillsamans med dom andra och lyssna på föreläsningar om sådant jag redan vet. Jag får liksom spykänslor och det kryper i benen.
Till min förvåning var en kurskamrat likadan.
Alltså gick vi i förväg och testade all utrustning själva. Detta var inte populärt. Efter en tillsägning var vi tvungna att följa gruppen.
Vi såg ett väntrum där man kunde variera ljuset efter sin sinnesstämning. Fantastiskt.  Så om jag känner mig lite deppig och neråt så kan jag genom en knapptryckning på en dosa på väggen få alla andra att få samma sinnestämning. Kul att dela med sig.
En rolig grej var en leksaks magnetkanera för barn där man kunde lägge in olika trädjur och se vad de svalt.
Jag testade direkt med en krokodil. Krokodilen hadde svalt en pirat. Svärdet och kroken fanns kvar i magen.
Sedan testade jag i rask följd  med en Elefant och en Anka. Tyvärr hann jag inte med Roboten.
Jag kommer alltid att undra vad roboten hadde i magen. Vad hade han svalt ?

Sedan var det dags för hemfärd.
Jag hade beställt en taxi till järnvägsstationen i Eindhoven. Tyvärr så kom vi inte så långt. Ute på motorvägen skar motorn ihop. Vi kom precis in till vägkanten innan bilen stannade.  Den kvinnliga taxi chaufören blev helt ställd. kallade genast på radio till huvudkontoret. De blev lika konfunderade. Tydligen händer motorstopp inte så ofta i Holland. Det lustiga var att jag förstod allting damen sa på radion. Fastän hon talade holländska. Detta bevisar min teori att alla människor som inte svamlar kan man förstå vilket språk de än talar. De människor som inte arbetar i verkligheten vill man inte förstå vilket språk de än pratar.
Blev hämtad av en annan taxi , där chaufören sa att detta inte hänt hans firma på 12 år. De köpte nämligen bara diesel mercedes. Jag påpekade att de borde köpa Volvo som aldrig stannar. Efter en liten stund pekar han på det ekipage som just då orsakade köer på motorvägen. Mycket riktigt. En Volvo som blev bogserad.
När skall jag lära mig hålla min trut ?
Jag lyckades hinna med nästa tåg till Scipphold. Hann precis till flyget.
Hemma igen kl 21:03.


 

Senast uppdaterad (2009-03-03 12:42)

 

Add your comment

Your name:
Your email:
Rubrik:
Comment:
bloggar